De rijdende Filosoof

Locatie: Golfbaan Schinkelshoek

De Rijdende Filosoof is een filosofische foodtruck. Op het menu staat een keur aan speelse snacks voor ‘de innerlijke speeltuin’. De Rijdende Filosoof biedt een moment om even bij te komen van de indrukken van de parade, te reflecteren op de ideeën die het oproept en om gedachten te verkennen op het grensvlak van spel en filosofie. De camper biedt een plek voor conversatie en consultatie, iets los van de locaties, maar toch ermee verbonden. Je kunt je eigen vraag meebrengen of een item kiezen van het menu.

Maaike de Jong is filosoof, die docent werd, daarna onderzoeker en daarna weer filosoof. Duizelig? Ja, ik ook. Dus noem ik mezelf spelfilosoof en ontwerper van speelse leerervaringen. Ik heb bijzondere interesse in alternatieve en tegen-inuitieve manieren van leren. In mijn vrije tijd houd ik van saxofoon spelen en tapdansen.

 

(vrije inloop)