Mingue

Locatie: Engelenhoeve

 

Rotterdamse zangeres en songwriter Mingue, voorheen bekend als Ming’s Pretty Heroes, scoorde samen met Zwitserse producer EDX een internationale hit met een remake van 90’s classic Missing. Ook haar eigen werk behaalde meer dan 30 miljoen streams en views op Spotify, YouTube en Apple Music. Song Riverbank klinkt wereldwijd door de speakers bij Zara’s en H&M’s en verschillende samenwerkingen, onder andere met artiesten Zonderling en LVNDSCAPE, worden wereldwijd gedraaid op de dancefestivals.

In 2018 achtte Mingue het de hoogste tijd voor een solo-release. Samen met BRÅVO produceerde zij Ep Almost Midnight, en tekende bij platenlabel Dox Records. De eerste single Paradise werd met opzet net voor de zomer uitgebracht. Het nummer zit vol frisse beats, melodieuze lijnen en daagt uit om op weg te gaan naar je eigen Paradise. Ep Almost Midnight is een collectie van speelse tracks met zowel dansbare uitgaanstracks als een spijt betuigende ballade, een duet en een ode aan de jeugd die de wereld zal gaan verbeteren. “Come with me, it’s an adventure in a city of beasts” (van Better).

Live speelt Mingue in drie verschillende settings. Met violist, toetsenist, beats en vocals is de set een muzikaal avontuur vol frisse pop en dance tracks. De Dj-set is dansbaar en energiek en past perfect in een clubsetting. Wanneer Mingue solo speelt, kruipt ze achter de piano en neemt ze de luisteraar mee naar de oorsprong van de vele nummers die ze dagelijks schrijft.

Facebook
Instagram