Ntjam Rosie

Locatie: Golfbaan Schinkelshoek

 

Breaking Cycles is het vijfde studio album van de in Kameroen geboren Ntjam Rosie (1983) en de opvolger van The One (2015) dat louter lovende kritieken in alle grote dagbladen en muziektijdschriften. In maart van dit jaar verscheen tussendoor de EP Never Give Up, een funky voorbode op Breaking Cycles.

In het voorjaar van 2016 toerde Ntjam Rosie samen met het Artvark Saxophone Quartet langs meer dan 20 theaters met de goed ontvangen voorstelling Homelands, die in het voorjaar van 2017 een reprise beleefde. In diezelfde periode was zij te zien en te horen in de succesvolle theatervoorstelling We hadden liefde, we hadden wapens, naar een boek van Christine Otten. Op 16 december 2017 was de première van haar eerste eigen theatertoer, Breaking Beats  in LantarenVenster, Rotterdam.

Ntjam Rosie speelde eerder op vele Nederlandse podia en jazzfestivals – waaronder het North Sea Jazz Festival – en toerde onder meer door China, Korea, Oost-Europa, Turkije, Suriname, Frankrijk en het VK. Diverse malen was zij te gast bij DWDD, Vrije geluiden en andere bekende radio- en Tv-programma’s. De albums Elle, At the back of Beyond en The One werden telkens genomineerd voor de Edison Jazzism publieksprijs.

Ntjam Rosie wordt begeleid door: Ruben de la Cruz

www.ntjamrosie.com